Με τη θετική ψήφο της κυβερνώσας πλειοψηφίας, χθες το βράδυ η Βουλή των Ελλήνων, αποφάσισε να απονείμει, για μια ακόμη φορά, το παράσημο "Greek Malakas" στους Έλληνες που ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους προς την Εφορία.

Οι Φοροκλέφτες θα υπαχθούν στον νόμο περί "περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων".

Οι μεγαλοκαρχαρίες της φοροδιαφυγής θα γλιτώσουν ΜΟΝΟ το 82% των φόρων και των προστίμων, που θα πλήρωναν προ της περαίωσης, (σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε ο Ελεύθερος Τύπος). Παράλληλα "καθαρίζουν" πλήρως από κάθε διοικητική και ποινική ευθύνη.

Και για όσους θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους:
"Η περαίωση δεν είναι απλώς ένα εκβιαστικό χαράτσι της κυβέρνησης. Είναι η ομολογία αποτυχίας στη φορολογική της πολιτική. Επειδή δεν μπορεί να πιάσει τους φοροφυγάδες, επιβάλλει ένα γενικό μέτρο κι όποιον πάρει ο χάρος. Φορολογικά μέτρα τέτοιου είδους έχουν βραχυπρόθεσμα έσοδα για το Δημόσιο, είναι όμως δυναμίτης για την ορθολογικοποίηση του φορολογικού συστήματος. Διότι στέλνουν λάθος μήνυμα στον φορολογούμενο που λέει εντάξει τώρα, ας μην είμαι συνεπής, διότι σε μερικά χρόνια πάλι κάποιος θα έρθει και θα με ξαναρυθμίσει"
Αυτά έλεγε τον Αύγουστο του 2008, ο εκπρόσωπος τότε του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Οι ριζικές αλλαγές για την εξέλιξη της χώρας μας σε Κράτος Δικαίου, συνεχίζονται.
Ζήτω η Επανάσταση.
Ζήτω το ΔΝΤ.

No Comment to " Το παράσημο "Greek Malakas", για μια ακόμη φορά απονέμεται στους συνεπείς "