Όλα τα πράγματα BP θα μπορούσε να αγοράσει με τα χρήματα που έχασε από τη διαρροή πετρελαίου:

Η BP θα μπορούσε να έχει αγοράσει για 10 χρόνια καθαρό νερό, για κάθε έναν από τα 884 εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό. Το κόστος θα ήταν 8,84 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 1 δολάριο ανά έτος ανά άτομο.

Η BP θα μπορούσε επίσης να αγοράσει ένα νέο σπίτι για για να αντικαταστίσει κάθε ένα από τα 275.000 σπίτια που καταστράφηκαν από τον σε τυφώνα Κατρίνα. Το κόστος θα ήταν 48,125 δισεκατομμύρια δολάρια με μέση τιμή αγοράς σπιτιού στη Νέα Ορλεάνη τα 175.000 δολάρια.

Με χαμένα χρήματα, η BP θα μπορούσε επίσης να αγοράσει ένα παγωτό σάντουιτς για τον καθένα πάνω στη Γη. Το κόστος των θα ήταν 3,395 δισεκατομμυρίων δολάρια.

Η εταιρεία θα μπορούσε να έχει αγοράσει επίσης τη Yahoo. Η αγοραία αξία της σύμφωνα με τη Yahoo Finance είναι 20,069 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η BP θα μπορούσε να έχει αγοράσει επίσης ένα Toyota Prius 2010 για κάθε έναν από τους 92.000 εργαζόμενοι της ΒΡ. Τα αυτοκίνητα που κοστίζουν 21.400 δολάρια το καθένα θα έφταναν σε σύνολο το ποσό των 1,968 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία θα μπορούσε να έχει αγοραστεί ένα αντίγραφο του βιβλίου "Sh*t My Dad Says" για κάθε χρήστη στο Twitter. Με 8,79 δολάρια στο Amazon.com, το συνολικό ποσό για τα βιβλία είναι 922 εκατομμύρια δολάρια.

Η BP θα μπορούσε επίσης να αγοράσει το ίδιο το Twitter, με κόστος του 1 δισεκατομμύριο. δολάρια., σύμφωνα με την αποτίμησή του για το 2009.

Με τα χαμένα χρήματα θα μπορούσε να προσθέσει ένα νησί στις Μπαχάμες. Το Lighthouse Cay έχει 6,5 χιλιόμετρα παραλίας και το κόστος του είναι 33,3 εκατομμύρια δολάρια.

Η BP θα μπορούσε επίσης να αγοράσει ένα "pogo stick" για κάθε παιδί του δημοτικού στις ΗΠΑ. Με 25 δολάρια το καθένα από το Amazon.com, τα παιχνίδια θα κόστιζαν συνολικά 621,25 δολάρια.

Η BP θα μπορούσε επίσης να προμηθεύσει κάθε έφηβο στις ΗΠΑ με τρία προφυλακτικά. Τα 1.000 πακέτα έχουν έκπτωση από το Amazon.com και θα κοστίσουν συνολικά 8,45 εκατομμύρια δολάρια.

Με αυτά που έχασε θα μπορούσε επίσης να αγοράσει ένα iPad για κάθε σπουδαστή κολεγίου στις ΗΠΑ, με συνολικό κόστος 8,305 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η BP θα μπορούσε να αγοράσει ένα ταξίδι στο διάστημα για κάθε γερουσιαστής των ΗΠΑ. Με 30 εκατομμύρια. δολάρια το καθένα από την Space Adventures, το συνολικό κόστος θα ήταν 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η BP θα μπορούσε επίσης να γίνει ανάδοχος για ένα έτος σε ένα εκατομμύριο άπορα παιδιά απόρων στον κόσμο. Με 22 δολάρια ανά μήνα για κάθε παιδί, το συνολικό κόστος θα ήταν 264 εκατομμύρια δολάρια.

Η BP θα μπορούσε να αγοράσει ένα Τ-shirt "three-wolf" για κάθε άτομο στην Αμερική. Με 10,99 δολάρια από την Amazon.com, το συνολικό κόστος θα ήταν 3,432 δισεκατομμύρια δολάρια. Η BP θα μπορούσε να αγοράσει και ένα δεύτερο Τ-shirt για κάθε άτομο στο Idaho με κόστος άλλα 17 εκατομμύρια δολάρια.

Το συνολικό κόστος όλων αυτών των στοιχείων είναι 100.000.000.000 δολάρια. Αυτό είναι το ύψος των χρημάτων που έχασε η BP από τον Ιούνιο του 2010. Σ' αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν στο πλαίσιο των προσπαθειών ανάκαμψης μέχρι τώρα.

Αν είστε οπτικός τύπος κάντε κλικ στην εικόνα να το δείτε και "ζωγραφισμένο"

Πηγή: visualeconomics.com

No Comment to " Τι θα μπορούσε να αγοράσει η BP με τα χρήματα που έχασε από τη διαρροή πετρελαίου; "