Αντιμετωπίζοντας γιγάντια κύματα

By Balafara Hunter - Wednesday, August 18, 2010 No Comments

Όλοι ρίχνουμε νερό στο πρόσωπο μας για να ξυπνήσουμε. Αυτός όμως ο Αυστραλός δοκίμασε κάτι ακραίο.

Στέκοντας προκλητικά, κοντά στην άκρη ενός βράχου, αντιμετώπισε τη δύναμη των κυμάτων στο ακρωτήριο Ben Buckler στην παραλία North Bondi στο Sydney. Με ανόητο ηρωισμό, έγινε μούσκεμα από την έκρηξη του νερού.

Ο άντρας είχε σκαρφαλώσει πάνω από τις προστατευτικές μπάρες, που βρίσκονταν αρκετά μέτρα πίσω από την άκρη του βράχου και είχαν καταφέρει να "επιβιώσουν", παρά το συνεχές σφυροκόπημα των κυμάτων.

Ακριβώς απέναντι στο New South Wales, την ακτογραμμή χτυπούν παρόμοια κύματα και ο άνεμος ξεπερνά τα 50μίλια/ώρα. Το Λιμεναρχείο του Sydney είχε απαγορεύσει την κίνηση στην περιοχή στα οχηματαγωγά πλοία, μετά το δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επικείμενη θύελλα στο μεγαλύτερο μέρος της ακτής. Ήταν ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο και η εγγύτητα του χαμηλού βαρομετρικού συστήματος ήταν η αιτία για το ξέσπασμα της βίας του ωκεανού.


"Είχαμε κάτι που ονομάζεται 'captured fetch' και είναι αρκετά σπάνιο σ' αυτή την περιοχή", είπε ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Ben McCartney. "Δημιουργείται όταν τα κύματα λόγω του ανέμου και η καταιγίδα, κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση".

Πηγή: dailymail.co.uk

No Comment to " Αντιμετωπίζοντας γιγάντια κύματα "