12 Έξυπνες Συσκευές & Τεχνολογίες για τους τυφλούς

By Balafara Hunter - Sunday, April 11, 2010 No Comments
Είναι δύσκολο για όσους από εμάς βλέπουμε να φανταστούμε πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται καθημερινές εμπειρίες κάποιος χωρίς αυτήν την δυνατότητα. Αλλά το σύνολο των προκλήσεων που συνδέονται με διαταραχές της όρασης αντιμετωπίζονται με έναν εκπληκτικά γρήγορο ρυθμό με εντυπωσιακά μοντέρνα Gadgets. Αυτές οι 12 εφευρέσεις για τυφλούς που προσφέρονται από την Yanko Design χρησιμοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία για διάβασμα, περιήγηση, εκπαίδευση, επίλυση γρίφων και δημιουργία τέχνης.





B-Touch Mobile Phone
Φανταστείτε πόσο πιο εύκολο θα ήταν για ένα άτομο με προβλήματα όρασης να εκτελεί καθημερινές εργασίες όπως το να μιλά στο τηλέφωνο, να διαβάζει ένα βιβλίο και να αναγνωρίζει αντικείμενα αν είχε μια προσιτή όλα-σε-ένα συσκευή, όπως είναι το B-Touch Mobile Phone. Ο σχεδιαστής Zhenwei You ενσωμάτωσε τη γραφή Braille, σε συσκευές φωνής και οπτικής ανάγνωσης.


Braille Rubik Cube
Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο για να αισθανθείς πραγματικά την επιφάνεια κάθε τετραγώνου στον κύβο του Rubik πριν να επιχειρήσεις την επίλυσή του, αλλά αυτή η έκδοσή του σε γραφή Braille είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα πρόκληση ακόμη και για εκείνους που δεν είναι άτομα με προβλήματα όρασης.


Safe and Sanitary Mug
Πώς θα το βλέπατε αν καιγόσασταν στο ζεστό καφέ για να καταλάβετε πόσο έχετε βάλει σε μια κούπα; Οι περισσότεροι τυφλοί πρέπει να χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους, αλλά η τρομερή κούπα Braun Bell Concept του Sang-hoon Lee και του Yong-bum Lim καθιστά τη διαδικασία πολύ πιο ασφαλή. Η κούπα εκπέμπει ένα συγκεκριμένο ήχο όταν το υγρό φτάνει σε κάθε αισθητήρα.


The Eye Stick – Το λευκό μπαστούνι που βλέπει
Μέσω δονήσεων παρέχει έναν από τους πιο ακριβείς τρόπους, για άτομα με προβλήματα όρασης, για τον προσανατολισμό τους στο περιβάλλον, Στην άκρη του μπαστουνιού έχει ένα μικρό αισθητήρα που μπορεί να παρέχει ασφαλή προσανατολισμό ακόμη και όταν πρόκειται για σκάλες ή άλλα επικίνδυνα εμπόδια.


Κάρτες αφής για εκμάθηση
Όταν δεν μπορείς να δεις, βασίζεσαι στην ακοή και στην αφή για να μάθεις. Αυτές οι κάρτες αφής με τυπωμένο το όνομα ενός αντικειμένου σε γραφή Braille στη μία πλευρά και μια φυσική υφή από την άλλη είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος για να εξοικειωθούν με τα νέα πράγματα.


Νιώστε τον Χρόνο
Το design του ρολογιού "Feel the Time" είναι τόσο έξυπνα απλό. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι αυτή η συσκευή δεν είναι ήδη εμπορικά διαθέσιμη. Η μινιμαλιστική μαύρη επιφάνειά του διαθέτει δύο ξεχωριστούς δίσκους, ο καθένας με μια μικρή ανάγλυφη τελεία, που δείχνουν την ώρα και τα λεπτά. Ένα μικρό κενό στον εξωτερικό κύκλο στη δωδεκάτη ώρα ενεργεί ως οδηγός για να έχετε μια ακριβή ανάγνωση.


Braille E-Book
Είναι αρκετά δύσκολο να διαβάσεις αρκετά βιβλία. Πόσο μάλλον τα ακριβά και ογκώδη βιβλία στη γλώσσα Braille. Αυτό το σύστημα Braille E-Book, που αλλάζει δυναμικά την επιφάνεια του με ένα ηλεκτρομαγνητικό σήμα, θα μπορούσε να είναι μια επαναστατική αλλαγή όσον αφορά στα βιβλία για τους τυφλούς.


Sign Language Voice Translator
Ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο σενάριο επικοινωνίας είναι αυτό μεταξύ ενός κωφού και ενός τυφλού, που δεν μπορούν να ακούσουν τη φωνή ή να δουν τις χειρονομίες ο ένας του άλλου, αντίστοιχα. Το Sign Voice Language Translator είναι μια ενδιαφέρουσα λύση. Είναι μια συσκευή που μετατρέπει τις χειρονομίες σε φωνή και τη φωνή σε γραπτό κείμενο.


Βραχιόλι Πλοήγησης
Μοιάζει με ένα σύγχρονο πλαστικό κόσμημα αλλά είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα πλοήγησης που χρησιμοποιεί GPS, φωνητικές εντολές και ήχους και απτική ανάδραση για να παρέχει στους τυφλούς ένα επίπεδο ανεξαρτησίας που είναι τώρα αδύνατο για πολλούς. Η Yanko Design σημειώνει ότι θα μπορούσαν να επωφεληθούν και άτομα χωρίς προβλήματα όρασης καθώς είναι γρήγορο και εύκολο για την πλοήγηση σε μια πόλη.


Έγχρωμη πινακίδα αφής για ζωγραφική
Σίγουρα, οι άνθρωποι χωρίς όραση μπορούν να ζωγραφίσουν και να παράγουν εκπληκτικά έργα χωρίς ποτέ να έχουν πραγματική αίσθηση του χρώματος. Αλλά όταν η θερμοκρασία του χρώματος μετατρέπεται σε γραφή, τα δροσερά μπλε και ζεστά κόκκινα χρώματα είναι διαφοροποιημένα και δίνουν ένα νέο μέσο για μια πολύ πιο δημιουργική έκφραση. Η πινακίδα αυτή χρησιμοποιεί θερμική ενέργεια και ένα φορητό χρωματολόγιο για τη δημιουργία έργων τέχνης. Ο δίσκος του χρωματολογίου μπορεί να συλλάβει ακόμα και τα πραγματικά χρώματα από το περιβάλλον του χρήστη και να τα διαβιβάσει προς την πινακίδα.


Αισθητήρας χρώματος που βοηθά να δείτε με ήχους
Η τέχνη είναι ανεκτίμητη, αλλά γιατί να μην έχουμε την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε την αίσθηση των χρωμάτων στην καθημερινή ζωή με μια πιο πρακτική εφαρμογή; Το Bright-F Color Sensor μπορεί να βοηθήσει τους τυφλούς να "δουν" τα χρώματα συνδέοντας κάθε χρώμα με ένα συγκεκριμένο ήχο.


Braille Polaroid Camera
Αγγίζοντας ένα αντικείμενο ένα τυφλό άτομο μπορεί να πάρει μια αίσθηση του τι είναι, αλλά σε αντίθεση με τους άλλους, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες για να συλλάβει και να κρατήσει μνήμες. Το σύστημα Braille Polaroid Camera , ωστόσο, λειτουργεί ως ένας στιγμιαίος Braille εκτυπωτής, μεταφράζοντας το βασικό σχήμα ενός αντικειμένου σε υφή, έτσι ώστε οι τυφλοί να μπορούν να συλλέγουν "εικόνες" σε ένα άλμπουμ.

Πηγή: weburbanist.com

No Comment to " 12 Έξυπνες Συσκευές & Τεχνολογίες για τους τυφλούς "