Η μπλόφα, το όπλο και τα άσφαιρα

By Balafara Hunter - Tuesday, March 23, 2010 No Comments
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, χθες σε ομιλία του, στο οικονομικό και επιχειρηματικό συνέδριο της εφημερίδας Ιnternational Herald Tribune στην Αθήνα, είπε "ότι εάν δεν ληφθούν σύντομα αποφάσεις για να υπάρξει "το όπλο πάνω στο τραπέζι", εάν οι κερδοσκόποι δεν καταλάβουν ότι θα χάσουν χρήματα, τότε το ευρώ δεν έχει νόημα και αν το ευρώ αποτύχει θα πάει πίσω δεκαετίες η ευρωπαϊκή ενοποίηση".

Στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι, "θα είναι πολύ χρήσιμο να είναι εμφανές ότι η ΕΕ έχει ένα ισχυρό όπλο και μάλιστα οπλισμένο πάνω στο τραπέζι, ικανό να αποτρέψει κερδοσκοπία και κερδοσκόπους, κάτι που είναι έξω και πάνω από τις δυνάμεις τις δικές μας, τις δυνάμεις μιας οικονομίας του μεγέθους της δικής μας, της ελληνικής οικονομίας"

Συμπέρασμα
Το όπλο από τα δικά μας χέρια, τώρα το περνάμε στα χέρια των ευρωπαίων. Καταλάβαμε ότι, όταν αποφασίσεις να πιάσεις στα χέρια σου ένα όπλο, πρέπει να είσαι και αποφασισμένος να το χρησιμοποιήσεις. Γιατί όταν απειλείς κάποιον, υπάρχει και η πιθανότητα να σου επιτεθεί για να σε αφοπλίσει και να στρέψει το όπλο εναντίον σου.

Η μπλόφα λοιπόν με το ΔΝΤ δεν μας βγήκε. Και πως να βγει όταν γράφεις στο μέτωπό σου "είμαι μπλοφαδόρος". Και μην ξεχνάς ότι ο αντίπαλός σου, ίσως είναι καλύτερος μπλοφαδόρος από εσένα.

Μπλόφες με όπλα τύπου ΔΝΤ είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Αν χάσω πρέπει να έχω εξασφαλίσει "πάτημα" για να συνεχίσω, όχι να βγω από το παιχνίδι.

Μαζεύτηκαν λοιπόν τα κουμπούρια από το δικό μας τραπέζι γιατί φαίνεται ότι "τα σκάγια πήγαν στον γάμο του καραγκιόζη".

No Comment to " Η μπλόφα, το όπλο και τα άσφαιρα "