7 Μαύρες Χήρες και 16 νεκροί σύζυγοι

By Balafara Hunter - Monday, March 8, 2010 No Comments
Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και ο Balafara Hunter σας εύχεται Χρόνια Πολλά.
Διαβάστε τις ιστορίες 7 γυναικών που φρόντισαν να ζήσουν πιο πολλά χρόνια από τους άντρες τους (και το σόι τους).



Amy Archer-Gilligan
Η Amy Archer-Gilligan διατηρούσε ένα γηροκομείο στο Κονέκτικατ από το 1907 έως το 1917. Όταν ο πρώτος σύζυγός και συνεταίρος της,  James Archer πέθανε το 1910, η Archer-Gilligan ήταν η αποδέκτης ενός σημαντικού ασφαλιστήριου ζωής που είχε αγοράσει πρόσφατα ο σύζυγός της. Παντρεύτηκε τον Michael Gilligan το 1913. Τρεις μήνες αργότερα, βρέθηκε νεκρός. Εν τω μεταξύ, πάρα πολλοί άνθρωποι πέθαιναν στον οίκο ευγηρίας, ιδίως εκείνοι που είχαν πρόσφατα καταβάλει για τη φροντίδα τους ένα πάγιο ποσό. Μια καταγγελία από έναν συγγενή οδήγησε σε έρευνα της αστυνομίας, η οποία διενήργησε εκταφές. Και οι δύο σύζυγοι της Archer-Gilligan όπως και αρκετοί ασθενείς, βρέθηκαν θετικοί σε αρσενικό. Η Archer-Gilligan κατηγορήθηκε για μία μόνο δολοφονία και καταδικάστηκε σε θανατική ποινή το 1917. Έγινε όμως νέα δίκη για να καθοριστεί αν ήταν τρελή. Αυτή η δίκη οδήγησε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά νοσηλεύτηκε  αργότερα σε ψυχιατρικό ίδρυμα όπου έζησε μέχρι το θάνατό της το 1962. Ο αριθμός των θυμάτων της, είναι άγνωστος. Μπορεί να είναι μεταξύ 5 και 48. Η ιστορία της ενέπνευσε την παράσταση "Αρσενικό και παλιά δαντέλα".



Daisy de Melker
Η Daisy de Melker ήταν η δεύτερη γυναίκα που απαγχονίστηκε για τα εγκλήματά της στη Νότια Αφρική. Παντρεύτηκε τον Alfred Cowle το 1909. Τρία από τα πέντε παιδιά τους έχασαν τη ζωή τους κατά τη βρεφική ηλικία. Ο Cowle πέθανε το 1923 και άφησε στην Daisy de Melker σημαντική κληρονομιά. Τρία χρόνια αργότερα, παντρεύτηκε τον Robert Sproat, ο οποίος πέθανε το 1927 μετά από μια οδυνηρή ασθένεια που έμοιαζε του Cowle. Η Daisy de Melker ήταν ξανά η κληρονόμος. Το 1931, παντρεύτηκε τον Sydney Clarence de Melker, ο οποίος, όπως και τα δύο πρώτοι σύζυγοι, ήταν υδραυλικός. Το 1932, ο 20χρονος γιός της Rhodes Cowle πεθαίνει όταν πίνει τον  καφέ που του έφτιαξε η μητέρα του. Ο William Sproat, ο αδελφός του δεύτερου συζύγου της Daisy, άρχισε να έχει υποψίες και απαίτησε να γίνει έρευνα.
Στο σώμα του Rhodes Cowle βρέθηκε αρσενικό. Ο James Webster, ο οποίος είχε αρρωστήσει μετά από καφέ που ήπιε στους Cowle, αλλά επέζησε, επίσης βρέθηκε θετικός στο αρσενικό. Στις σωρούς των William Cowle και Robert Sproat, πρώτου και δεύτερου συζύγου, βρέθηκε στρυχνίνη. Η Daisy de Melker  κατηγορήθηκε για τρεις ανθρωποκτονίες, αλλά βρέθηκε ένοχη μόνο για την ανθρωποκτονία του γιού της, λόγω της μαρτυρίας του χημικού που της πούλησε το αρσενικό. Απαγχονίστηκε το Δεκέμβριο του 1932.



Mary Ann Cotton
Η Mary Ann Cotton είχε τρεις συζύγους και δώδεκα παιδιά που πέθαναν από αδιάγνωστες  ασθένειες του πεπτικού, μεταξύ του 1852 και 1872. Αρκετά παιδιά που είχε υιοθετήσει όπως και εραστές της πέθαναν από τα ίδια συμπτώματα, αλλά η Mary Ann Cotton δεν κινούσε υποψίες μια και μετακινούνταν συνεχώς σε διαφορετικές πόλεις της Αγγλίας. Η πρώτη υποψία υπήρξε όταν προέβλεψε το θάνατο του 10χρονου γιού της Charles Edward Cotton, σε υπάλληλο γραφείου ευρέσεως εργασίας, παρόλο που το παιδί φαίνονταν υγιές. Ο υπάλληλος ήταν επίσης και ιατροδικαστής της κοινότητας. Όταν ο Charles Edward Cotton πέθανε ξαφνικά, λίγες ημέρες αργότερα, το πρώτο μέλημα της μητέρας του ήταν να εισπράξει την ασφάλεια ζωής του.
Ζήτησε ένα πιστοποιητικό θανάτου, το οποίο ο γιατρός του παιδιού αρνήθηκε να υπογράψει, γιατί ο ιατροδικαστής είχε ειδοποιήσει την αστυνομία για τη συνομιλία που είχε μαζί της. Εκτός αυτού, ο γιατρός είχε δει το παιδί την προηγούμενη μέρα του θανάτου του και δεν είχε διαγνώσει καμία ασθένεια. Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε δηλητηρίαση με αρσενικό. Και σε άλλα δύο μέλη της οικογένειας, που είχε γίνει εκταφή, βρέθηκε αρσενικό. Η Mary Ann Cotton κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο του θετού γιού της και απαγχονίστηκε αμέσως. Η ιστορία της έγινε παιδικό τραγούδι.

"Mary Ann Cotton,
She’s dead and she’s rotten
She lies in her bed,
With her eyes wide open
Sing, sing, oh, what can I sing,
Mary Ann Cotton is tied up with string
Where, where? Up in the air
Sellin’ black puddens a penny a pair."




Marie Joséphine Philippine Davaillaud
Η Marie Joséphine Philippine Davaillaud αποκαλείται και "Βασίλισσα των Δηλητηριαστών" στη Γαλλία. Ο πρώτος σύζυγός, και ξάδελφος της, πέθανε το 1927. Παντρεύτηκε Léon Besnard  τον επόμενο χρόνο. Το ζευγάρι μετακόμισε με τους γονείς του Léon. Οι γονείς του πέθαναν μέσα σε λίγους μήνες. Η αδελφή του Léon, που είχε από κοινού με τον αδερφό της την κληρονομιά, πέθανε λίγο αργότερα. Ο πατέρας της Marie Besnard πέθανε επίσης κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου. Δύο γείτονες (ένα παντρεμένο ζευγάρι) επίσης πέθαναν αφήνοντας στους  Léon και Marie Besnard την περιουσία τους. Αρκετοί άλλοι συγγενείς που έχασαν τη ζωή τους, άφηναν τους Besnards ως κληρονόμους τους, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της Marie.
Οι Besnards, που τώρα ήταν πολύ πλούσιοι, άρχισαν να φέρνουν τους εραστές τους στο σπίτι. Ο Léon άρχισε να έχει υποψίες ότι η σύζυγός του προσπαθούσε να τον σκοτώσει και το εκμυστηρεύτηκε στην ερωμένη του. Πέθανε το 1947. Η Marie Besnard, η οποία κληρονόμησε όλο τον συσσωρευμένο πλούτο, ήταν πλέον ύποπτη. Στο σώμα του Léon βρέθηκε αρσενικό. Εκταφιάστηκαν και άλλα πτώματα στα οποία έγινε έλεγχος για αρσενικό και τελικά η Marie Besnard κατηγορήθηκε για 13 φόνους. Πρώτη δίκη έγινε το 1952, και περιελάμβανε κατηγορίες για έντεκα φόνους, αλλά κατέληξε σε κακοδικία. Η δεύτερη δίκη, το 1954 επίσης κατέληξε σε κακοδικία. Η Marie Besnard αθωώθηκε κατά τη διάρκεια της τρίτης δίκη το 1961, και πέθανε το 1980.



Tillie Klimek
Η κάτοικος του Σικάγο, Tillie Klimek ήταν μέντιουμ. Άρχισε να προβλέπει τους θανάτους των σκύλων στη γειτονιά της,  το 1911 με εκπληκτική ακρίβεια. Το 1914 προέβλεψε το θάνατο του επί 29 χρόνια συζύγου της, John Mitkiewitz. Εκπληκτικό, ο Mitkiewitz πέθανε τρεις εβδομάδες αργότερα! Η Klimek πήρε τα χρήματα από την ασφάλεια ζωής και πήγε σε μια προξενήτρα. Ο δεύτερος σύζυγός της John Ruskowski πέθανε μόνο τρεις μήνες αργότερα, όπως είχε προβλέψει και γι' αυτόν. Το ίδιο συνέβη και με τον τρίτο σύζυγό της, Joe Guszkowski. Ο τέταρτος σύζυγός της Frank Kupczyk "άντεξε" τέσσερα χρόνια. Η Klimek προέβλεψε επίσης το θάνατο της γυναίκας του γείτονα που έθεσε υποψίες σχετικά με τους συζύγους της Klimek. Η Klimek  προέβλεψε το θάνατο τριών παιδιών μιας οικογένειας με την οποία είχε προβλήματα και φυσικά, όλα τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Ο σύζυγος της, Kupczyk πέθανε το 1920. Η χήρα ξαναπαντρεύτηκε τον Anton Klimek, πέμπτος σύζυγός, το 1921.
Σύντομα μετά από ένα νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής που τέθηκε σε ισχύ, οι συγγενείς που επισκέφθηκαν τους Klimek βρήκαν τον Anton άρρωστο στο κρεβάτι. Στο στομάχι του βρέθηκε αρσενικό. Η Tillie συνελήφθη και ομολόγησε την απόπειρα δολοφονίας του Anton Klimek. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, καθώς οι υπόνοιες για το θάνατο των άλλων θυμάτων της, δεν ερευνήθηκαν ποτέ. Διευκρινίζεται ότι στην Klimek δεν επιτρέπονταν  να μαγειρεύει για τους τροφίμους της φυλακής.



Stacey Castor
Υπάρχουν πολλές ιστορίες με μαύρες χήρες, που δεν διαφέρουν και πολύ. Η μόνη διαφορά στον 21ο αιώνα είναι ότι οι δολοφόνοι σύζυγοι με τη βελτίωση των μέσων και των εγκληματολογικών τεχνικών, είναι πιθανό να αποκαλύπτονται νωρίτερα από ότι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα και οι πιο σύγχρονες περιπτώσεις φαίνονται παράξενα οικείες, όπως η περίπτωση της Stacey Castor. Το 2005, ο δεύτερος σύζυγος της, David Castor πέθανε και ο θάνατος του έμοιαζε να ήταν αυτοκτονία. Ερευνητές βρήκαν ότι είχε καταπιεί  αιθυλενογλυκόλη, που χρησιμοποιείται σαν αντιψυκτικό. Υποπτεύθηκαν  τη γυναίκα του, και ξέθαψαν το σώμα του πρώτου συζύγου της, του Michael Wallace, ο οποίος πέθανε το 2000 από καρδιακή προσβολή. Η χημική ανάλυση έδειξε ότι στο σώμα του υπήρχε επίσης αιθυλενογλυκόλη. Αυτό έριξε περισσότερες υποψίες στην Stacey Castor, η οποία όμως είχε ένα εναλλακτικό σχέδιο. Είχε "φτιάξει" αποδεικτικά στοιχεία έτσι ώστε να κατηγορηθεί η κόρη της, Ashley!
Κατηγόρησε την έφηβη κόρη της, για το θάνατο του πατέρα της και του πατριού της, παρά το γεγονός ότι η Ashley ήταν μόλις έντεκα χρονών όταν πέθανε ο Michael Wallace. Το 2007, η Ashley Wallace βρέθηκε στο νοσοκομείο από υπερβολική δόση χαπιών και βότκας. Υπήρχε δίπλα της ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο οποίο ομολογούσε την δολοφονία του πατριού της. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η Ashley επέζησε και κατέθεσε εναντίον της μητέρας της το 2009, στη δίκη της. Η Stacey Castor έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 25 χρόνων  για τη δολοφονία του David Castor και την απόπειρα δολοφονίας της Ashley Wallace.  Εκκρεμεί η δίκη της για  τη δολοφονία του Michael Wallace.



Wendi Davidson
Η Wendi Davidson ανέφερε ότι ο σύζυγός της, Staff Sgt. Michael Leslie αγνοείται από το σπίτι του στο San Angelo του Τέξας, τον Ιανουάριο του 2005. Την επόμενη ημέρα, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Όχι  πολύ καιρό μετά, εκμυστηρεύτηκε στον αδελφό της, ότι είχε βρει τον σύζυγό της νεκρό και έκρυψε το πτώμα του επειδή θεωρούσε ότι ένα άλλο μέλος της οικογένειας τον είχε σκότωσε. Η αστυνομία βρήκε το πτώμα σε ένα ιχθυοτροφείο λίγες εβδομάδες αργότερα και συνέλαβαν την Davidson για αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων. Το πτώμα βαρίδια από  τσιμεντόλιθους και είχε μαχαιρωθεί 41 φορές, αλλά αυτό δεν ήταν η αιτία του θανάτου. Είχε σκοτωθεί με πεντοβαρβιτάλη, ένα φάρμακο που ήταν άμεσα διαθέσιμο στην Davidson, ο οποία ήταν κτηνίατρος. Το 2006 η Wendi Davidson καταδικάστηκε σε 25ετή φυλάκιση.

Πηγή: mental_floss

No Comment to " 7 Μαύρες Χήρες και 16 νεκροί σύζυγοι "