Bono: Η υποκρισία σε μια ωραία φωτογραφία

By Balafara Hunter - Thursday, December 2, 2010 No Comments
Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Στο οπισθόφυλλο του περιοδικού Rolling Stone, που κυκλοφορεί, υπάρχει μια διαφήμιση του οίκου Louis Vuitton. Η φωτογραφία δείχνει τον Bono και τη σύζυγό του Ali Hewson και έχει σαν σλόγκαν: "Every journey began in Africa".

Bono + Louis Vuitton = Αφρική;

Κάτι δεν πάει καλά, ας το δούμε λίγο καλύτερα.

Η διαφήμιση για την καμπάνια του 2010, ονομάζεται "Core Values" και είναι προς τιμή του Bono και της Ali, για το έργο που έχουν κάνει στην Αφρική μέσω της Edun.

Γι αυτούς που δεν γνωρίζουν η Edun, είναι μια κερδοσκοπική (καλά το διαβάζετε - κερδοσκοπική) εταιρία, που ιδρύθηκε από το ζευγάρι, με σκοπό την προώθηση του εμπορίου με τις αφρικανικές χώρες και την ανάδειξη των δυνατοτήτων εργασίας στην Αφρική.

Ο σκοπός ακούγεται αξιέπαινος, αλλά μόνο το 15% των προϊόντων που πωλούνται, παράγονται στη Μαύρη Ήπειρο. Στην πραγματικότητα το 70% της παράγωγής, γίνεται όπως είναι φυσικό, στην Ασία (και το υπόλοιπο στο Περού).

Η συλλογή Edun, έχει μπλουζάκια που κοστίζουν 60 δολάρια και μπουφάν που φτάνουν και τα 800 δολάρια.

Σημειώστε ότι ο Bono πούλησε το 49% των μετοχών της Edun στην LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Μια άκρως καπιταλιστική εταιρεία.

Ο Bono είναι απλά υποκριτής. Τα περισσότερα από τα χρήματα πάνε στους κινέζους ιδιοκτήτες των σκλαβοπάζαρων και σε μια μεγάλη γαλλική εταιρεία. Δεν είναι σαφές πόσα φτάνουν στους φτωχούς πληθυσμούς της Αφρικής.

Το ερώτημα είναι απλό: χρειαζόταν να στήσει μια εταιρεία για να βοηθήσει τους λαούς της Αφρικής; Δεν μπορούσε να δώσει τα χρήματα, απευθείας στους φτωχούς ανθρώπους, που λέει ότι θέλει να βοηθήσει, ή με κάποιο σύστημα μικρο-δανεισμού;

Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, η τσάντα που η Ali κρατάει στη φωτογραφία, κοστίζει περίπου 5.600 δολάρια.

Πηγή 1, Πηγή 2

No Comment to " Bono: Η υποκρισία σε μια ωραία φωτογραφία "