Άνεργες Μεξικάνες αεροσυνοδοί σε sexy ημερολόγιο

By Balafara Hunter - Friday, November 26, 2010 No Comments

Γυναίκες που εργάζονταν, ως αεροσυνοδοί, στην Mexicana Airlaines, πριν αυτή σταματήσει τη λειτουργία της και κηρύξει πτώχευση, τον προηγούμενο Αύγουστο, ποζάρουν στην ταράτσα ενός κτιρίου στην Πόλη του Μεξικού.


Την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, δέκα από τις πρώην αεροσυνοδούς, συνεργάστηκαν και ένωσαν τις οικονομίες τους (περίπου 6.000 ευρώ η κάθε μία), για την παραγωγή ενός sexy ημερολογίου, με σκοπό να κερδίσουν μερικά χρήματα, αλλά και να κεντρίσουν το δημόσιο ενδιαφέρον, για την πολύπαθη εταιρεία τους, με την ελπίδα να πάρουν πίσω τη δουλειά τους.

"Το ζητούμενο είναι να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, γιατί χάσαμε τα πάντα σε μια μέρα", είπε η 26χρονη, αεροσυνοδός, Maribel Zavala.

Ο σκοπός επετεύχθη.

Το ημερολόγιο προκάλεσε φρενίτιδα στα ΜΜΕ, της χώρας και τα πρώτα 1.000 αντίτυπα, έκαναν sold out, μέσα σε μια μέρα. Ήδη τυπώνονται άλλα 3.000 αντίτυπα, τα οποία έχουν τιμή 149 πέσος (περίπου 9 ευρώ) το καθένα.


Το ημερολόγιο εκδόθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της Mexicana, που αναφέρει ότι ίσως επαναλάβει κάποιες πτήσεις, από τα μέσα Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το σχέδιο, μόνο το 30% του προσωπικού θα επαναπροσληφθεί.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1921, (λίγο αργότερα από την ολλανδική KLM και την αυστραλιανή Qantas) και εξυπηρετούσε 65 προορισμούς στο Μεξικό, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες της Αμερικής και της Ευρώπης.

Πηγή

No Comment to " Άνεργες Μεξικάνες αεροσυνοδοί σε sexy ημερολόγιο "