Η Google μηνύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ

By Balafara Hunter - Tuesday, November 2, 2010 No Comments

Η Google μηνύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ, γιατί εξαίρεσε τα προϊόντα της, από μια 5ετή σύμβαση, ύψους 59 εκατομμυρίων δολαρίων, για την αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Google δήλωσε ότι η κυβέρνηση έκανε κατάχρηση της διακριτικής της ευχέρειας και ενήργησε κατά τρόπο αυθαίρετο και έλαβε υπόψη μόνο τις προτάσεις που βασίζονταν στην τεχνολογία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft.

Η κίνηση του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν αντίθετη με τις διαβεβαιώσεις που είχαν δώσει σε εκπροσώπους της Google, ότι θα γίνει ανοιχτός διαγωνισμός.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τον Ιούλιο, η Google παρουσίασε μια ειδική έκδοση του λογισμικού της (Apps for Government) που έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας που θέτει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το 97% των ετήσιων εσόδων της Google, περίπου 24 δισεκατομμύρια δολάρια, προέρχεται από τις διαφημίσεις, αλλά η εταιρεία λέει ότι τα προγράμματά της έχουν κέρδη εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως και αποτελούν ένα κερδοφόρο τμήμα της εταιρίας.

Πηγή

No Comment to " Η Google μηνύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ "