Μαύρη Παρασκευή για την Αμερική

By Balafara Hunter - Friday, November 26, 2010 No Comments
Η "Μαύρη Παρασκευή" έφτασε για τις ΗΠΑ. Δείτε τι πρόκειται να συμβεί. Αφού δείτε το video διαβάστε τι είναι η Black Friday, για τους Αμερικανούς.


Η Black Friday (Μαύρη Παρασκευή), είναι η μέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών και παραδοσιακά είναι η έναρξη για τις αγορές, της χριστουγεννιάτικης σεζόν. Ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Την ημέρα αυτή πολλά μαγαζιά ανοίγουν, πολύ νωρίς, (στις 4 το πρωί - ίσως και νωρίτερα) και κάνουν μεγάλες προσφορές στα προϊόντα τους, έτσι ώστε να δώσουν μια ώθηση στις πωλήσεις τους, για τη σεζόν που αρχίζει.

Επειδή η Ημέρα των Ευχαριστιών πέφτει πάντα την 4η Πέμπτη του Νοεμβρίου, η Black Friday, είναι μεταξύ 23 και 29 Νοεμβρίου.

Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Φιλαδέλφεια το 1966 και στην υπόλοιπη χώρα μετά το 1975, θέλοντας να περιγράψει την αυξημένη και αποδιοργανωμένη κυκλοφορία, πεζών και οχημάτων την επόμενη της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Αργότερα εμφανίστηκε μια εναλλακτική ερμηνεία που λέει ότι: "η Μαύρη Παρασκευή, σηματοδοτεί την περίοδο κατά την οποία τα καταστήματα θα έχουν κέρδος ή χασούρα (μαύρο).

Πηγή 1, Πηγή 2

No Comment to " Μαύρη Παρασκευή για την Αμερική "