"Τσίγκινα" σώβρακα για να περνάτε άνετα τον έλεγχο στα αεροδρόμια

By Balafara Hunter - Wednesday, November 24, 2010 No Comments

Στα αμερικανικά αεροδρόμια έχει αρχίσει η χρήση νέων σαρωτών σώματος με ακτίνες Χ, από την TSA (Transportation Security Administration – Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών).

Ένας άντρας από το Κολοράντο, υποστηρίζει ότι βρήκε τον τρόπο για να προστατεύσετε τα απόκρυφα μέρη του σώματός σας, από την ανεπιθύμητη ακτινοβολία και να αποφύγετε την επιθετική και προσβλητική συμπεριφορά των υπαλλήλων, αν αρνηθείτε να χρησιμοποιήσετε τους νέους σαρωτές.

Ο Jeff Buske, πουλάει εσώρουχα με επένδυση από ίνες βολφραμίου, που είναι τοποθετημένες πάνω από τον καβάλο και απωθούν τις ακτίνες Χ.

Κατά την τελευταία εβδομάδα οι πωλήσεις του ανέβηκαν στα ύψη, δεδομένου ότι η TSA άρχισε να αναπτύσσει τα νέα μηχανήματα σε διάφορα αεροδρόμια.

Ο 52χρονος Buske, που είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, είπε ότι η ιδέα του ήρθε τον Ιανουάριο, όταν ένας Νιγηριανός αποπειράθηκε να πυροδοτήσει, ανεπιτυχώς μια βόμβα που είχε κρύψει στο σώβρακό του και η TSA επιτάχυνε την ανάπτυξη των σαρωτών πλήρους απεικόνισης.

Σήμερα ψάχνει εγκαταστάσεις για την παραγωγή περισσότερων εσωρούχων, τα οποία έχουν ένα φύλλο συκής ή άλλα σχέδια στο αδιαφανές τμήμα τους.

Οι πωλήσεις άρχισαν από τον Μάρτιο, μέσω μιας διαφήμισης στο infowars.com και οι παραγγελίες ήταν τόσο πολλές που ο server κατέρρευσε. Η λιανική τιμή τους είναι 35 δολάρια.

Οι εκπρόσωποι της TSA, έχουν πει επανειλημμένα ότι οι σαρωτές είναι ασφαλείς και δεν "μολύνουν" τους επιβάτες με υπερβολική ακτινοβολία. Ο Buske, όμως που σχεδιάζει μηχανήματα που χρησιμοποιούν ακτίνες Χ, για την General Electric Co., δεν πιστεύει την κυβέρνηση και λέει ότι "το να φοράς μια ολόσωμη φόρμα για να προστατευτείς από την ακτινοβολία, ίσως να μην είναι πρακτικό και έτσι προφυλάσσεις ότι μπορείς".

Ο Lawrence Johnston, που είναι φίλος του Busk, βάζει και μια άλλη παράμετρο στο θέμα. Λέει ότι "δεν θέλω οι εικόνες της συζύγου μου να κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο" και επισημαίνει την πιθανότητα, γυμνές εικόνες, που λαμβάνονται από τους σαρωτές, να δημοσιευθούν στο internet.

No Comment to " "Τσίγκινα" σώβρακα για να περνάτε άνετα τον έλεγχο στα αεροδρόμια "