Πρόστιμο ενός δισεκατομμυρίου δολάριων για spam στο Facebook

By Balafara Hunter - Wednesday, October 13, 2010 No Comments

Ο δυστυχής Adam Guerbuez, θα πρέπει να πληρώσει 1.068.928.721,46 δολάρια για πάνω από 4 εκατομμύρια spam μηνύματα, που έβαλε στο Facebook, την άνοιξη του 2008.

Ο Guerbuez, που ζει στο Μόντρεαλ, καταδικάστηκε να πληρώσει το παραπάνω πρόστιμο, από δικαστήριο της Καλιφόρνια το 2008. Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ανώτατο δικαστήριο του Κεμπέκ επικύρωσε την απόφαση.

Ο superspamer, εμφανίζονταν ως φίλος στους χρήστες του Facebook και χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα, τοποθετούσε αυτόματα διαφημίσεις για προϊόντα σχετικά με τη μαριχουάνα, τη στυτική δυσλειτουργία και την επιμήκυνση πέους. Τέσσερεις εκατομμύρια φορές!!! (Αρκετά πέη, για πολλά walls του Facebook).

Η Lise Fournier, του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κεμπέκ, δήλωσε ότι: "τα συγκεκριμένα spam μηνύματα, ήταν πρωτοφανή για το Facebook. Και η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, δεδομένου ότι φαινόταν να προέρχονται από τους φίλους των χρηστών."

Ο δικηγόρος του Guerbuez αναφέρει ότι το πρόστιμο είναι υπερβολικό και δυσανάλογο με οποιαδήποτε ζημιά ή κέρδος προκλήθηκε, αν και ο δικαστής είπε ότι υπήρξαν πολύ σημαντικά έσοδα από τις διαφημίσεις αλλά ο Guerbuez κήρυξε πτώχευση τους τελευταίους μήνες και είναι ασαφές τι σημαίνει αυτό για την καταβολή του υπέρογκου προστίμου.

Ο ίδιος λέει ότι δεν καταλαβαίνει την αναστάτωση που προκλήθηκε από το θέμα. "Εάν υπάρχει κάτι που στέλνεται στο e-mail μου χωρίς να έχω ζητήσει να το λάβω, απλά πατάω το delete. Γι' αυτό υπάρχει στα πληκτρολόγια".

Πηγή

No Comment to " Πρόστιμο ενός δισεκατομμυρίου δολάριων για spam στο Facebook "