Η Πόλη των Σκουπιδιών – Ένα απίστευτο μέρος

By Balafara Hunter - Wednesday, October 6, 2010 No Comments

Όχι, δεν πρόκειται για κάποια φτωχογειτονιά. Αυτό το μέρος είναι γνωστό ως η Πόλη των Σκουπιδιών, και υπάρχει λόγος γι' αυτό. Οι κάτοικοί της, ζουν σε ένα σουρεαλιστικό αστικό τοπίο με τα απόβλητα να γεμίζουν κάθε σημείο της. Από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, μέχρι τα μπαλκόνια και τις ταράτσες των κτιρίων.


Περισσότερο εντυπωσιακό από τα σκουπίδια, είναι το γεγονός ότι αυτή η πόλη δεν είναι εγκαταλειμμένη, αλλά σφύζει από ζωή. Οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται, τρώνε και κοιμούνται σε αυτό το νεκροταφείο σκουπιδιών, που βρίσκεται έξω από το κέντρο της πόλης του Καΐρου, στην Αίγυπτο. Οι χώροι που δεν καταλαμβάνονται από ανθρώπους, είναι γεμάτοι με ζώα (που τρέφονται από τα απορρίμματα) και αυτοσχέδιους κήπους.


Επισήμως γνωστή ως Manshiyat Naser, αυτή περιοχή έχει καταστήματα και διαμερίσματα όπως και κάθε άλλη και οι κάτοικοι της ειδικεύονται στη συλλογή, διαλογή και ανακύκλωση συγκεκριμένων υλικών. Μια ομάδα παιδιών μπορεί να συλλέγει πλαστικά μπουκάλια, ενώ μια οργανωμένη ομάδα γυναικών καθαρίζει τα υπολείμματα από τα κουτιά ή το γυαλί.

Άλλα υλικά χρησιμοποιούνται, σε τοπικό επίπεδο, ως καύσιμο.


Η κυβέρνηση καλύπτει ορισμένες βασικές ανάγκες των κατοίκων της, όπως ύδρευση, αποχέτευση και (ίσως ειρωνικά) τους παρέχει και υπηρεσία συλλογής απορριμμάτων.

Οι φωτογραφίες είναι του Bas Princen.

Πηγή

No Comment to " Η Πόλη των Σκουπιδιών – Ένα απίστευτο μέρος "