Η Apple μπλοκάρει τα μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο στο iPhone

By Balafara Hunter - Thursday, October 14, 2010 No Comments

Η πάντα "ηθική" Apple, εργάζεται σκληρά για να είναι βέβαιη, ότι τα iPhones μας θα μένουν καθαρά από κάθε ανήθικο ή λάγνο περιεχόμενο.

Ξεκίνησε με εφαρμογές που μπορεί να θεωρηθούν, κατά κάποιο τρόπο αρκετά sexy και συνεχίζει τώρα με τη λογοκρισία των ερωτικών μηνυμάτων (sexting δείτε την ερμηνεία του όρου στο τέλος του post).

Το Γραφείο Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, ενέκρινε πρόσφατα ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που είχε καταθέσει η Apple το 2008. Με αυτή την πατέντα η Apple υπόσχεται να μπλοκάρει το sexting, αλλά και οποιοδήποτε ανάρμοστο περιεχόμενο στα μηνύματα μέσω του iPhone. Ο τίτλος της πατέντας είναι " Έλεγχος επικοινωνίας σε κείμενα από προσωπική συσκευή επικοινωνίας."

Η Apple θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά και οι έφηβοι θα ανταλλάσουν μηνύματα, που θα κάνουν ευτυχείς τους γονείς τους αν τα διαβάσουν. Το λογισμικό θα περιέχει και εφαρμογή γονικού έλεγχου και αν το μήνυμα περιέχει κείμενο που δεν είναι εγκεκριμένο, θα ειδοποιείται ο διαχειριστής ή άλλο συγκεκριμένο άτομο για την παραβίαση της φραγής. Η εφαρμογή θα απαιτεί από τον χρήστη να αντικαταστήσει το παράνομο κείμενο ή θα μπορεί να το διαγράφει αυτόματα ή θα τερματίζει την επικοινωνία.

Περιμένουμε να δούμε τη λίστα με τις λέξεις, που θα "αποφασίζουν" ποιά μηνύματα θα στέλνονται και ποιά θα απορρίπτονται.

Φυσικά αυτό που τελικά θα γίνει, θα είναι τα παιδιά να γίνουν πιο "δημιουργικά" με τη γλώσσα που θα χρησιμοποιούν, είτε διατυπώνοντας πιο έξυπνα το κείμενό τους είτε απλά αντικαθιστώντας τα γράμματα με αριθμητικούς χαρακτήρες.

Sexting η αποστολή αισθησιακών φωτογραφιών ή μηνυμάτων με ερωτικό περιεχόμενο, μέσω κινητού τηλεφώνου, σε φίλους ή άλλους χρήστες.

Πηγή

No Comment to " Η Apple μπλοκάρει τα μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο στο iPhone "