Τα "Κουτιά του SEX" στην Ευρώπη

By Balafara Hunter - Wednesday, September 8, 2010 No Comments

Ο νέος αστυνομικός διευθυντής της Ζυρίχης, έλαβε "χιλιάδες παράπονα" από κατοίκους για την ακμάζουσα περιοχή της πόλης με τα "κόκκινα φώτα". Έτσι προγραμματίζει ένα ταξίδι στη Γερμανία για να ελέγξει τις πιθανές λύσεις.

Τα "Sex-boxen" ή "Drive-in Boxes" είναι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι όπου οι ιερόδουλες μπορούν να κάνουν την εργασία τους με ασφάλεια, χωρίς να παραβιάζεται η ιδιωτική τους ζωή. Τα κουτιά αυτά χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Ολλανδία και η Κολωνία έγινε η πρώτη γερμανική πόλη που τα εγκατέστησε το 2002 και στη συνέχεια υιοθετήθηκαν και από άλλες πόλεις, όπως το Έσσεν.

Η Jessica Francis της ελβετικής εφημερίδας Blick, τονίζει ότι οι αστυνομικοί της Ζυρίχης, οι οποίοι πρόκειται να μεταβούν στη Γερμανία, "δεν πηγαίνουν για ευχαρίστηση", απλά θέλουν να δουν, αν κάτι παρόμοιο μπορεί να υλοποιηθεί στην πόλη τους.

Στην Κολωνία, η πόλη των "Sex-boxen", είναι μια περιφραγμένη περιοχή, περίπου στο μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, με πύλη ελέγχου, όπου απαγορεύεται η κινηματογράφηση και οι λήψη φωτογραφιών. Μετά τα τρία πρώτα χρόνια, η λειτουργία τους θεωρείται επιτυχημένη και έχουν εκδηλωθεί ελάχιστα κρούσματα βίας εις βάρος των ιερόδουλων και επίσης έχει βελτιωθεί η υγεία των εργαζομένων του σεξ.

Είναι βέβαια δύσκολο να φανταστεί κάποιος τον Richard Gere και την Julia Roberts να κάνουν έρωτα σε κάτι σαν κι αυτό:

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ζυρίχης, που ονομάζεται Reto Casanova (αστεία σύμπτωση να σε λένε Casanova και να μιλάς για σεξ), είπε ότι: "δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την πορνεία και γι αυτό θα πρέπει να μάθουμε πως να την ελέγχουμε".

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει αποφασίσει τι θα γίνει με τα "κουτιά" στη Ζυρίχη, αλλά προετοιμάζει μια έκθεση για το δημοτικό συμβούλιο όπου θα αναφέρει τα συμπεράσματά της, από το εκπαιδευτικό ταξίδι στη Γερμανία.

Πηγή

No Comment to " Τα "Κουτιά του SEX" στην Ευρώπη "