Ο Εύστοχος κύριος Πρετεντέρης

By Balafara Hunter - Monday, September 13, 2010 No Comments

"...Είναι φαινόμενα αυτά τα οποία κυρίως αδικούν αυτούς που μετέχουν σ' αυτά. Δηλαδή όσο κι αν έχουν δίκιο, όσο κι αν είναι αγανακτισμένοι, όσο κι αν θεωρούν ότι κάποιος τους πλήττει τα συμφέροντά τους, ή το ένα ή το άλλο, οι πρώτοι που χαραμίζονται απ' αυτές τις εκδηλώσεις είναι οι ίδιοι που τις κάνουν. Δεν υπάρχει κανείς άνθρωπος στο κόσμο σωστός και σοβαρός και σώφρων αλλά και μη σοβαρός και σωστός και σώφρων, που να θεωρεί ότι μπορείς να βρεις το δίκιο σου πετώντας παπούτσια στο πρωθυπουργό ή με πράξεις αλητείας να μαζευτούνε πενήντα να δείρουν έναν. Αυτά νομίζω κάνουν κακό στους ίδιους, κάνουν κακό βεβαίως στη χώρα, αλλά κυρίως νομίζω ότι είναι έξω από τη δημοκρατική κουλτούρα που έχουμε σ' αυτό τον τόπο και πρέπει να παραμείνουν έξω από αυτή".

Αυτή ήταν η άποψη του Γιάννη Πρετεντέρη στο χθεσινοβραδινό δελτίο του MEGA, για τον ακτινολόγο που πέταξε το παπούτσι στον Πρωθυπουργό.

Διαβάστε τώρα και τι είχε πει το 1997, όταν πέταξε ένα μπουκάλι με νερό προς τον διαιτητή Στέλιο Συμεωνίδη, μετά τη λήξη του αγώνα Παναθηναϊκού – Άρη. (Ο διαιτητής είχε επίσης πληγή από γροθιές στο πρόσωπο, από 3-4 τύπους που του επιτέθηκαν και χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα)


"Προτιμώ τους χουλιγκανισμούς στο γήπεδο, παρά στη δημοσιογραφία... Όταν νιώθεις ότι αδικείσαι, αντιδράς με όποιον τρόπο βρίσκεις πρόσφορο εκείνη τη στιγμή"

Είναι όπως φαίνεται πιο σημαντικό ζήτημα να χάνει η ομάδα σου. Να πετάς μπουκάλια στο γήπεδο είναι δείγμα πολιτισμού και σοβαρότητας. Να πετάς παπούτσι σε κάποιον που θεωρείς ότι υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών σου, είναι πράξη αλητείας.

Ποιός επίσης, μπορεί να ξεχάσει τη "δημοκρατική κουλτούρα" του κυρίου Πρετεντέρη, όταν χαρακτήριζε "κάφρους", "κουτσαβάκια", "αερολόγους", "λουλουδούδες του πατριωτισμού", όσους δεν συμφωνούσαν με το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.

Μπράβο!! Πολύ καλό το σχόλιο σας κύριε Πρετεντέρη. Ήσασταν και πάλι ΕΥΣΤΟΧΟΣ.

Αυτό είναι το video που ο δημοσιογράφος εκφράζει τη "Δημοκρατική" του αγανάκτηση, τη στιγμή που πέφτει θύμα της Ύψιστης Αδικίας:

No Comment to " Ο Εύστοχος κύριος Πρετεντέρης "