Το FBI απειλεί με δίωξη την Wikipedia

By Balafara Hunter - Thursday, August 5, 2010 No Comments

Το FBI απειλεί με δίωξη την Wikipedia, για τη χρήση εικόνας υψηλής ανάλυσης με το λογότυπο του. Το FBI υποστηρίζει ότι η Wikipedia, παραβιάζει το νόμο και λέει ότι η χρήση του λογότυπου επιτρέπεται μόνο από τον διευθυντή του FBI.

Η Wikipedia ενημερώθηκε σχετικά με τη φερόμενη παράνομη χρήση μέσω επιστολής του αναπληρωτή διευθυντή του FBI David Larson, στις 28η Ιουλίου. Η επιστολή δίνει στη Wikipedia προθεσμία 14 ημερών από την παραλαβή της για την αφαίρεση του λογότυπου από την ιστοσελίδα.

Ο γενικός νομικός σύμβουλος Mike Godwin της Wikimedia Foundation, στην οποία ανήκει η Wikipedia, με επιστολή του στις 30 Ιουλίου επισημαίνει ότι το λογότυπο χρησιμοποιείται ήδη ευρέως online, συμπεριλαμβανομένης της ιστοσελίδας της Εγκυκλοπαίδειας Britannica.

Είναι λίγο παράξενο ότι ένας αναπληρωτής διευθυντής του FBI έχει χρόνο να γράψει ένα γράμμα σε μια ιστοσελίδα για να ζητήσει την αφαίρεση ενός λογότυπου που μπορεί ο καθένας να βρει πολύ εύκολα κάνοντας μια απλή αναζήτηση στην Google. Ίσως υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτή την ιστορία.

Πηγή: geek.com

No Comment to " Το FBI απειλεί με δίωξη την Wikipedia "