Θερμοκρασίες ρεκόρ σε 9 κράτη αυτό το καλοκαίρι

By Balafara Hunter - Wednesday, August 25, 2010 No Comments

Η θερμοκρασία έφτασε σε ύψη ρεκόρ, σε τουλάχιστον 9 κράτη, αυτό το καλοκαίρι.

Πακιστάν
Στις 26 Μαΐου, στο Πακιστάν η θερμοκρασία έφτασε στους 53,5 °C που είναι ρεκόρ για ολόκληρη την Ασία. Επίσης πρόσφατα τη χώρα έπληξαν καταρρακτώδεις πλημμύρες, οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί, με πάνω από 1.100 θύματα και "βύθισαν" το ένα πέμπτο της χώρας.

Ρωσία
11 Ιουλίου και στη Ρωσία το θερμόμετρο φτάνει στους 44 °C. Η Ρωσία υπέστη το πιο έντονο κύμα καύσωνα στα 130 χρόνια της τήρησης αρχείων, προκαλώντας εκατοντάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και το διπλασιασμό καθημερινά των νεκρών της Μόσχας, σε 700.

Κολομβία
Στις 24 Ιανουαρίου η Κολομβία είχε 42 °C σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 41,5 °C. Το κύμα καύσωνα αύξησε τα κρούσματα της ελονοσίας και του δάγγειου πυρετού.

Φιλανδία
Στη Φιλανδία η υψηλότερη θερμοκρασία έφτασε στους 37 °C, στις 29 Ιουλίου, ξεπερνώντας δραστικά το ορόσημο 35 °C που είχε σημειωθεί σχεδόν έναν αιώνα πριν, το 1914. Το κύμα καύσωνα στη Φινλανδία αύξησε επίσης τον πληθυσμό των φυκιών στα παράκτια ύδατα.

Ιράκ
Στο Ιράκ καταρρίφθηκε το προηγούμενο ρεκόρ του 1937, κατά μισό βαθμό, και έφτασε τους 52 °C στις 14 Ιουνίου. Το Al Jazeera αναφέρει ότι η βόρεια περιοχή του Ιράκ είχε κατακλυσθεί από τουρίστες που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το ανυπόφορο κύμα καύσωνα στα νότια τμήματα της χώρας, κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Σουδάν
Στις 25 Ιουνίου, το Σουδάν είχε νέο ρεκόρ θερμοκρασίας, 49,5 °C ξεπερνώντας το ρεκόρ του 1987. Η χώρα δεν ήταν η μόνη που έσπασε προηγούμενο ρεκόρ στην Αφρική αυτό το έτος, αφού το Τσαντ και ο Νίγηρας είχαν νέες υψηλότερες θερμοκρασίες που έφτασαν πάνω από 47 °C.

Κύπρος
Η Κύπρος είχε νέο ρεκόρ 46,6 °C, την 1η Αυγούστου, 2 βαθμούς πιο πάνω από το 1956, και με υγρασία που έφτανε το 100% σε ορισμένες περιοχές. Η κυβέρνηση διέταξε τους εργοδότες με εργαζόμενους που έρχονται σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως να δίνουν διάλλειμα τεσσάρων ωρών το μεσημέρι.

Μιανμάρ
Η νοτιοανατολική ασιατική χώρα Μιανμάρ είχε νέο ρεκόρ των 47 °C στις 12 Μαΐου υπερβαίνοντας το προηγούμενο του 1998. Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα του καύσωνα πριν υπάρξει ανακούφιση από τις βροχές των μουσώνων.

Νησιά Σολομώντα
Τα Νησιά του Σολομώντα, στην Ωκεανία, είχαν την υψηλότερη θερμοκρασία, 36 °C , στην ιστορία τους, την 1η Φεβρουαρίου.

Πηγή: huffingtonpost.com

No Comment to " Θερμοκρασίες ρεκόρ σε 9 κράτη αυτό το καλοκαίρι "