Επιχείρηση Ενός Εκατομμυρίου Δολαρίων από έναν 16χρονο

By Balafara Hunter - Sunday, August 15, 2010 No Comments

Το όνομά του: Christian Owens. Η ηλικία του: 16 χρονών. Κέρδισε το πρώτο εκατομμύριο δολάρια σε 2 χρόνια, έχοντας σαν πρότυπό του, τον CEO της Apple, Steve Jobs.

Ο Βρετανός έφηβος που ζει στο Corby, στο Northamptonshire πήρε τον πρώτο του υπολογιστή στα εφτά του χρόνια. Τρία χρόνια αργότερα πήρε έναν Mac και έμαθε μόνος του Web Design. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στα 14, το 2008, έστησε την πρώτη του εταιρεία. Ήταν μια απλή ιστοσελίδα, η "Mac Bundle Box". Η ιστοσελίδα ήταν σχεδιασμένη σύμφωνα με τα πρότυπα και το στυλ της Apple, αλλά στην πραγματικότητα ήταν πιο κοντά στην MacHeist, που είχε κάνει το ίδιο πιο πριν.

Μέσω του site του, πουλούσε ένα πακέτο από χρήσιμες εφαρμογές Mac OS X, με έκπτωση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.


Έπρεπε να διαπραγματευτεί με τους προγραμματιστές για να πετύχει τις χαμηλές τιμές. Το πακέτο των εφαρμογών είχε τιμή γύρω στα 400 δολάρια, αλλά αυτός το πουλούσε στο ένα δέκατο της τιμής. Και όχι μόνο αυτό. Αν αγόραζαν αρκετοί το πακέτο, μια καινούρια εφαρμογή ξεκλείδωνε για όλους τους αγοραστές. Και τέλος ο Owens έδινε ένα ποσοστό από τις πωλήσεις σε φιλανθρωπίες.

Η ιδέα του προχώρησε καλά και μόλις πέρασαν δύο χρόνια, μέσω του Mac Bundle Box κέρδισε το πρώτο του εκατομμύριο δολάρια.

Χωρίς να επαναπαυθεί στην επιτυχία του ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση που την ονόμασε Branchr. Είναι μια pay-per-click διαφημιστική εταιρεία που διανέμει κάθε μήνα πάνω από 300 εκατομμύρια διαφημίσεις σε περισσότερες από 17.500 ιστοσελίδες. Η εταιρεία του έχει ήδη κέρδη 800.000 δολαρίων στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της και απασχολεί οχτώ εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων η 43χρονη μητέρα του, Alison.

Ισχυρίζεται ότι η επιχείρησή του αυξάνεται με ταχύ ρυθμό και έχει ήδη αγοράσει άλλη μια εταιρεία.

Του μυστικό της επιτυχίας; Δεν υπάρχει μυστικό, λέει:

Δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για τις επιχειρήσεις, χρειάζεται σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και θέληση να κάνεις κάτι μεγάλο.

ΥΓ: Και να αντιγράψεις το MacHeist.

Πηγή: gizmodo.com

No Comment to " Επιχείρηση Ενός Εκατομμυρίου Δολαρίων από έναν 16χρονο "