Μαμά, κάποιος ΔΝΤ είναι στην πόρτα

By Balafara Hunter - Thursday, April 8, 2010 No Comments
ΔΝΤ: Παγιδεύει τα κράτη στο χρέος
  Αναδημοσίευση από ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

Τέλος τα παραμύθια ... Ντουγρού για ΔΝΤ

456 !!! σήμερα το "μαλλί"

Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει από καιρό, και η κυβέρνηση στην προσπάθεια να σώσει τις Ελληνικές τράπεζες, που κρατούν ένα μεγάλο ποσοστό του δημοσίου χρέους σε ομόλογα προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο με ευχολόγια.

Το κλιμάκιο του ΔΝΤ που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα βάζει τους δικούς του όρους στο τραπέζι...

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές η Ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει απο καιρό και το μόνο πλέον που προσπαθούν να περάσουν στον Ελληνικό λαό είναι πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι η μοναδική λύση !!!

Σήμερα 08/04/2010 και ενώ το κλιμάκιο του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται στην Αθήνα , τα spreads έσπασαν ξανά το φράγμα των ρεκόρ φθάνοντας στις 456 μονάδες βάσης !!!

Γεγονός που καθιστά τη χώρα σε καθεστώς δανεισμού σε υψηλότερα επιτόκια ακόμη και απο το Ντουμπάι που έχει ήδη πτωχεύσει !!!

Τα Ελληνικά ομόλογα έχουν μετατραπεί σε άκρως επικίνδυνα "χαρτιά" τα οποία πλέον πρέπει να αποδίδουν επιτόκιο (σύμφωνα με τα spreads) τουλάχιστον 7%!!!

Την ώρα που η Βραζιλία το Μεξικό η Πολωνία και η Ουγγαρία μπορούν να δανείζονται σήμερα με επιτόκιο που δεν υπερβαίνουν το 4,08%

Βρισκόμαστε δηλαδή μια θέση πάνω από το Ιράκ!

Η απώλειες του Ελληνικού χρηματιστηρίου αγγίζουν αυτήν την ώρα το 5% !!!

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Οικονομικών συνεχίζει το "ποίημα" στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής δηλώνοντας:

«Θέλω να επαναλάβω, με έμφαση, ότι η χώρα συνεχίζει και θα συνεχίσει να δανείζεται κανονικά. Η χώρα έχει ένα πρόγραμμα, ένα σχέδιο, και ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά και βρίσκεται εντός των στόχων»

Ωστόσο διαφορετική είναι η άποψη των διεθνών οίκων.

«Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην αγορά ομολόγων, κατά τη γνώμη μας αυξάνονται οι πιθανότητες να υποχρεωθεί η ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει στρατηγική και να ζητήσει στήριξη», αναφέρει η Nomura σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Απριλίου 2010.

Citi: Πιο κοντά η στιγμή της στήριξης της Ελλάδας

"Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυξανόμενη αβεβαιότητα για τη δυνατότητα της Ελλάδας να αντλήσει τα κεφάλαια που χρειάζεται χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει στο σχέδιο έκτακτης βοήθειας που συμφωνήθηκε", αναφέρει στο Dow Jones Newswires ο αναλυτής της Citigroup, Steven Mansell.

O Mansell υπολογίζει το ποσό που πρέπει να αντληθεί έως το τέλος Μαΐου σε 11,6 δισ. ευρώ. «Εκτιμούμε ότι σταδιακά έρχεται όλο και πιο κοντά αυτή η στιγμή, ιδιαίτερα αν ο ΟΔΔΗΧ δυσκολευτεί να βρει ισχυρή ζήτηση για την έκδοση ομολόγου σε δολάρια», αναφέρει ο ίδιος, εκτιμώντας παράλληλα ότι «το περιθώριο να εκτονωθούν οι πιέσεις στην αγορά είναι μικρό, καθώς οι όροι ενεργοποίησης του σχεδίου στήριξης είναι ακόμη πολύ ασαφείς».

Fitch: Είναι ώρα για την Ελλάδα να ζητήσει βοήθεια από Ε.Ε./ ΔΝΤ

«Έχει έρθει η στιγμή που η Ελλάδα πρέπει να απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να ζητήσει ρευστό», αναφέρει σήμερα αναλυτής της Fitch Ratings σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η σπειροειδής άνοδος των spreads των ελληνικών ομολόγων και η ασάφεια στους όρους για την παροχή στήριξης δεν επιτρέπουν άλλη καθυστέρηση !!!

«Εξαρτάται τώρα από την ελληνική κυβέρνηση αν θα βγει δημοσίως και θα ζητήσει ρευστό και υποστήριξη από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ – κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο», φέρεται να δηλώνει ο Chris Pryce, αναλυτής της Fitch για την Ελλάδα.

Ο Pryce δηλώνει ακόμη ότι η Αθήνα πρέπει να ζητήσει από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ να ενεργοποιήσουν το σχέδιο στήριξης στο οποίο συμφώνησαν τον προηγούμενο μήνα, «διότι τα spreads ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο και διότι ό,τι κι αν έχουν κάνει μέχρι στιγμής η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη, υπάρχει ακόμα έλλειψη σαφήνειας και σύγχυση για το τι προτίθενται να πράξουν, πότε θα το πράξουν και πόσο σκοπεύουν να αναμιχθούν».

«Είναι ώρα να αναγνωρίσουν πλήρως, τόσο η Ευρωζώνη όσο και η Ελλάδα, την έκταση των προβλημάτων τους», προσέθεσε.

Την ίδια στιγμή η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας άρχισε με μεγάλη πτώση και εξελίσσεται σε κραχ!!!

Πέφτει και το ευρώ !!!

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,35 % και διαμορφώνεται στα 1,3297 δολάρια.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 123,7472 γιεν, στο 0,8751 με τη Στερλίνα και στο 1,4324 με το Ελβετικό Φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,19 % έναντι του γιέν και διαμορφώνεται στα 93,0850 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 0,6581 με τη Στερλίνα και στο 1,0772 με το Ελβετικό φράγκο.

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Tags:

No Comment to " Μαμά, κάποιος ΔΝΤ είναι στην πόρτα "