Αγοράστε τα σκουπίδια μας - Trash Art

By Balafara Hunter - Thursday, March 25, 2010 No Comments

Όχι, δεν είναι Πρωταπριλιάτικο αστείο. Πραγματικά κουτιά με σκουπίδια (μαζεμένα με το χέρι) από τους δρόμους της Νέας Υόρκης πωλούνταν στην τιμή των 50 δολαρίων, από τον "άπληστο" μεγιστάνα των σκουπιδιών Justin Gignac. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε κουτιά περιορισμένης έκδοσης, με σκουπίδια από το Yankee Stadium ή την New Year's Eve για 100 δολάρια.

"Πουλάω σκουπίδια. Γυρίζω στους δρόμους της πόλης μαζεύοντας σκουπίδια. Όταν γεμίσω τις σακούλες με εισιτήρια του Μετρό ή του Broadway, ή οποιοδήποτε άλλο σκουπίδι των Νεοϋορκέζων, τα τοποθετώ προσεκτικά σε πλαστικά κουτιά. Κάθε κουτί είναι μοναδικό. Δεν έχει διαρροή και δεν μυρίζει. Στη συνέχεια τα υπογράφω, βάζω αριθμό και ημερομηνία και τα πουλάω σε όποιον θέλει να έχει το δικό του κομμάτι από το έδαφος της Νέας Υόρκης", είπε ο Gignac στο Geekologie.


Στους κατοίκους της Νέας Υόρκης μπορεί να φαίνεται παράξενο ότι υπάρχουν αγοραστές, για κάτι τόσο άχρηστο. Για εκείνους όμως που η Νέα Υόρκη είναι μια μακρινή, σχεδόν μυθική, σύγχρονη μητρόπολη μπορεί να είναι ένα περίεργο κομμάτι από μια ζωή, εντελώς διαφορετική από τη δική τους.

Μια μικρή δόση Andy Warhol, λίγο σκουπίδι από τη γωνιά του δρόμου και πολύ kitsch, μας κάνουν μια σίγουρη επιτυχία. Μέχρι τώρα έχει πουλήσει πάνω από 1.200 πλαστικούς κύβους σε αγοραστές από 25 χώρες.

Πηγή: www.geekologie.com, www.nycgarbage.com/

No Comment to " Αγοράστε τα σκουπίδια μας - Trash Art "