Το Rapidshare προσπαθεί να μετατρέψει τους "πειρατές" σε πελάτες

By Balafara Hunter - Saturday, March 27, 2010 No Comments
Το Rapidshare αναζητά συνεργάτες στον χώρο της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας για την δημιουργία ενός online καταστήματος όπου θα ανακατευθύνονται προς αυτό, τα links με παράνομο υλικό.

Το σχέδιο είναι να προσπαθήσει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων και των χρηστών του rapidshare που διανέμουν παράνομο υλικό.

Όπως και άλλες εταιρίες, το Rapidshare συχνά βρίσκεται μεταξύ δύο πυρών. Από την μία πλευρά θέλει να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες των χρηστών αλλά αυτοί να σέβονται τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων, έτσι ώστε να μην σύρεται συνέχεια η εταιρία στα δικαστήρια.

Ο γενικός διευθυντής Bobby Chang αποκάλυψε το φιλόδοξο σχέδιό του με το οποίο οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων μπορούν να ωφεληθούν από το file-hosting. Επίσης είπε ότι η εταιρία του θα στοχεύσει τους "επιθετικούς" uploaders των προστατευόμενων αρχείων.

Το Rapidshare έχει κλείσει ήδη συμφωνία με την Warner Bros και ανακατευθύνει τους χρήστες σε ένα site όπου μπορούν να δουν μόνο διαφημιστικό υλικό. "Ακόμη και αν το site αυτό έχει μόνο διαφημιστικό υλικό, το επισκέπτονται 250.000 χρήστες καθημερινά" γράφει ο Chang.

Αυτό το σχέδιο του Rapidshare σίγουρα θα λάβει αρνητική κριτική από τους χρήστες του, αλλά ίσως είναι ο μόνος τρόπος για την επιβίωσή του. Εκπρόσωπος του Rapidshare είπε στο TorrentFreak, ότι ο κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων πιέζουν σκληρά ώστε να μπουν "φίλτρα" που να εμποδίζουν τους χρήστες στην διακίνηση προστατευόμενου υλικού.

"Πιστεύουμε ότι αν οι χρήστες μπορούν να βρουν αμέσως και σε λογική τιμή αυτό που ζητούν η πειρατεία θα αποτελεί ένα πρόβλημα του παρελθόντος" γράφουν σε αλληλογραφία τους με το TorrentFreak.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στα αγγλικά ή στα γερμανικά από το TorrentFtreak.

No Comment to " Το Rapidshare προσπαθεί να μετατρέψει τους "πειρατές" σε πελάτες "