Το Facebook συνδέεται με την αύξηση της σύφιλης

By Balafara Hunter - Wednesday, March 24, 2010 No Comments
Το  Facebook έχει συνδεθεί με την αναβίωση της σεξουαλικά μεταδιδόμενης ασθένειας, τη σύφιλη, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες υγείας.

Ο ιός έχει τετραπλασιαστεί στο Sunderland, το Durham και το Teesside (περιοχές της Βρετανίας), όπου το Facebook είναι πολύ δημοφιλές, γιατί έχει δώσει στους ανθρώπους έναν νέο τρόπο, να μπορούν να γνωρίζουν πολλούς διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους.

Ο καθηγητής Peter Kelly, διευθυντής της δημόσιας υγείας στο Teesside, δήλωσε ότι το προσωπικό είχε βρει μια σχέση μεταξύ των sites κοινωνικής δικτύωσης και την αύξηση των περιπτώσεων, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων γυναικών.

Είπε ότι: "H σύφιλη είναι μια καταστροφική ασθένεια. Όποιος έχει σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη με ευκαιριακούς συντρόφους, βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο.

Υπήρξε τετραπλασιασμός του αριθμού των περιπτώσεων που διαπιστώθηκαν θετικές στη σύφιλη με περισσότερες απ' αυτές να είναι νεαρές γυναίκες.

Διαπιστώσαμε ότι πολλοί απ' αυτούς που είχαν νοσήσει είχαν συναντήσει σεξουαλικούς συντρόφους μέσω αυτών των sites.

Τα sites κοινωνικής δικτύωσης διευκολύνουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν συντρόφους για περιστασιακό σεξ".

Στο Teesside υπήρχαν 30 περιπτώσεις που διαπιστώθηκε σύφιλη πέρυσι, αλλά οι πραγματικοί αριθμοί αναμένεται να είναι πολύ υψηλότεροι. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι νέοι στο Sunderland, το Durham και το Teesside χρησιμοποιούν 25% περισσότερο τα sites κοινωνικής δικτύωσης απ΄ ότι στην υπόλοιπη Βρετανία.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook είπε: "οι χρήστες θα πρέπει, να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα και να είναι προσεκτικοί κατά τη συνάντηση με κάποιον που γνώρισαν στο δίκτυο.

Πηγή: www.telegraph.co.uk

No Comment to " Το Facebook συνδέεται με την αύξηση της σύφιλης "