Αντιδημοκρατικές καρφίτσες

By Balafara Hunter - Friday, March 12, 2010 No Comments

Η αλήθεια να λέγεται. Υπάρχει πολλή φαντασία πίσω από αυτή τη θλιβερή εφεύρεση. Το να χρησιμοποιείς καρφίτσες ή βελόνες τοποθετημένες στο γιακά είναι μια πολύ δημιουργική τεχνική για να εξασφαλιστεί ότι οι πομπώδεις κινεζικές στρατιωτικές παρελάσεις θα είναι άψογες. Στο κάτω-κάτω, ποιός (κυριολεκτικά) θέλει να διακινδυνεύσει το λαιμό του κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων; Όλα για την τέλεια συγχρονισμένη κίνηση. Όπως οι παλιοί εκπαιδευτές ζώων, οι οποίοι τα υπέβαλαν σε οδυνηρές τιμωρίες για να ελέγξουν την συμπεριφορά τους, αυτοί οι νέοι στρατιώτες μαθαίνουν ότι τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του, όταν πρόκειται να επιτευχθεί ένα τέλειο αποτέλεσμα. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν παίρνουν κανένα γλυκό ως ανταμοιβή.


Σύμμαχος της καρφίτσας στη στρατιωτική εκπαίδευση είναι ο ξύλινος σταυρός. Διασφαλίζει ότι το σώμα θα παραμείνει, χωρίς αμφιβολία, ίσιο και κομψό.
Φανταστείτε όμως τη χειρότερη δοκιμασία αντοχής: ο στρατιώτης καρφώθηκε στο λαιμό, σταυρώθηκε στην πλάτη και τα πόδια του σθεναρά και αποφασιστικά πρέπει να χτυπούν στο έδαφος.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και είναι σίγουρο ότι ο Απελευθερωτικός Στρατός  του Λαϊκού Κόμματος της Κίνας δεν κέρδισε τα χρυσά μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο τρόπος εκπαίδευσής τους τουλάχιστον, δεν συμβαδίζει με το αθλητικό πνεύμα.






Πηγή: obviousmag.org

No Comment to " Αντιδημοκρατικές καρφίτσες "