Φθηνότερα φάρμακα;... Αργότερα.

By Balafara Hunter - Friday, March 5, 2010 No Comments
Η υπουργός Οικονομίας απέτυχε σήμερα να περάσει, στο νομοσχέδιο για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα, άρθρο για την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι απείλησαν να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο. Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος τιμολόγησης, για να είναι φθηνότερα τα φάρμακα. Η υπουργός λέει ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς να λαμβάνεται απόφαση, το δημόσιο επιβαρύνεται με 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν ξέρω πια πλευρά έχει δίκιο αλλά απολαύστε διαλόγους ανθρώπων που έχουν εκλεγεί για να κυβερνήσουν την χώρα.

Όταν ο κυβερνητικός βουλευτής Χ. Αηδόνης  υποστήριξε ότι "γίνεται πλιάτσικο στην πλάτη του  ελληνικού λαού", (με τις τιμές των φαρμάκων), η υπουργός τον επέπληξε λέγοντάς του "Μου δημιούργησες μεγάλο πολιτικό  πρόβλημα".
Δηλαδή σας ενδιαφέρει η πολιτική καριέρα ή να βρείτε λύση για τη σωστή κοστολόγηση των φαρμάκων;

Για τη στάση της κυρίας Παπανδρέου αλλά και άλλων βουλευτών, όπως του Ε. Παπαχρήστου, που επέμειναν στην απόσυρση του άρθρου, είπε ότι "δεν μπορεί οι  βουλευτές να υποκαθιστούν  τους υπουργούς".
Γιατί οι βουλευτές, (όλων των κομμάτων), πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να ψηφίζουν ό,τι αποφασίζουν οι γραφειοκράτες των υπουργείων, χωρίς αντιρρήσεις;

Και τέλος μιλώντας η υπουργός σε δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τους υπαινιγμούς ότι η ρύθμιση είναι υπέρ των φαρμακοβιομηχανιών σχολίασε: "Αν θέλουν να  τα βάλουν με τις φαρμακευτικές  εταιρείες ας τους επιβάλουν επιπλέον φορολογία".
Ποιοί; Εσείς δεν είστε εκτελεστική εξουσία; Αν δεν θέλετε να τα βάλετε με την φαρμακοβιομηχανία, γιατί καταθέσατε το άρθρο; Δεν έχω ακούσει να μην βολεύονται με την τρέχουσα κατάσταση οι εταιρίες.

No Comment to " Φθηνότερα φάρμακα;... Αργότερα. "