Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας... οι Γερμανοί θέλουν το καλό μας...

By Balafara Hunter - Thursday, March 4, 2010 No Comments
Δεν μας φτάνουν τα νέα μέτρα, που θα μας πάρει πολύ καιρό να τα χωνέψουμε (αν τα καταφέρουμε), έχουμε πάλι τους φίλους μας τους γερμανούς, να μας δίνουν οδηγίες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η Bild έχει προτωσέλιδο με τίτλο "Πουλήστε τα νησιά και την Ακρόπολη μαζί"

Ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών Γιόζεφ Σλάρμαν μας λέει ότι: "Ένας χρεοκοπημένος είναι υποχρεωμένος να μετατρέψει ό,τι έχει σε λεφτά πριν ζητήσει βοήθεια".

Ο βουλευτής του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών , Φρανκ Σέφλερ δηλώνει ότι: "Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά".

Ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Μάρκο Βάντερβιτς λέει ότι: "εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά".

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Σέφλερ, απάντησε: " Άκουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις".
ΟΡΙΣΤΕ ???
Ελπίζω ότι αυτή η απάντηση του υπουργού είναι η ευγενική φόρμα της φράσης, "δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μαλακίες".
Ή μήπως σκέφτεστε την πρόταση αλλά κάποια άλλη στιγμή θα το συζητήσουμε;


Γράφω λοιπόν το παρακάτω ανέκδοτο, για να δείτε πόσο καλοί άνθρωποι είναι οι φίλοι μας οι γερμανοί.

"Ένα γκρουπ με εβραίους, ξεκίνησε από το Τελ-Αβίβ για να κάνουν ένα προσκύνημα στον τόπο όπου βασανίστηκαν οι πρόγονοί τους, στο Νταχάου. Έχει βραδιάσει όμως και ο οδηγός του λεωφορείου που τους μεταφέρει, έχει χάσει το δρόμο και έχουν σταματήσει σ' έναν επαρχιακό δρόμο λίγο έξω από το Μόναχο. Βλέπει τότε κάπου στο βάθος ένα αγροτόσπιτο και πηγαίνει να ρωτήσει πως θα φτάσει στο Νταχάου.

Χτυπάει την πόρτα, βγαίνει μια καλοσυνάτη, τροφαντή γερμανίδα και του λέει:

"Παρακαλώ, τι θέλετε;"

"Κυρία μου, έχω ένα λεωφορείο με εβραίους και τους πηγαίνω στο Νταχάου. Έχω χάσει όμως το δρόμο, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;"

"Ευχαρίστως παιδάκι μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω και πολλά, ένα τόσο δα μικρό φουρνάκι έχω".
 

No Comment to " Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας... οι Γερμανοί θέλουν το καλό μας... "